Kelderdichtingen, Kelderdichting, Bekuiping

Een kelderdichting is een zeer moeilijke materie. Een kelder is samen met de fundering de basis van een stabiel gebouw. Binnensijpelend vocht zijn de oorzaken voor onbruikbare ruimtes, een hoge luchtvochtigheid, onaangename geuren en op lange termijn de aantasting van de draagstructuur. Het is dus van uiterst groot belang dat deze volledig waterdicht is. Heeft u last van een vochtige kelder als gevolg van  insijpeling of opstijgend vocht , dan is een kelderdichting  vaak de aangewezen oplossing. Zeker indien u de kelder wilt gaan gebruiken als hobbyruimte,  stockeerplaats of werkplek. Het is immers erg schadelijk voor uw gezondheid om regelmatig in een vochtige ruimte te vertoeven. Etenswaren beschimmelen ook sneller in vochtige ruimtes. De functie van de kelder heeft dus een weerslag op de keuze van de kelderdichting.

Oorzaken

 

Veel kelders krijgen vroeg of laat te maken met vochtproblemen. Vaak zien we vocht in de kelder als gevolg van insijpeling of infiltratie van het water in de muren, als gevolg van de enorme druk van het grondwater.

 

 

 

 

De oplossing

Bij nieuwbouw wordt de waterdichtheid meestal gegarandeerd door de combinatie van een buitenbekuiping en een draineringsysteem. Bij bestaande gebouwen kiest men voor een kelderdichting waarbij de muren als bescherming een binnenbekuiping krijgen.

Na een grondige inspectie van het probleem wordt de beste kelderdichting voorgesteld . Wij zijn gevestigd in de regio’s Hasselt, Sint-Truiden en Tongeren. Onze werkregio is Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. Vraag vrijblijvend een offerte voor uw kelderdichting aan.